Thom

Mijn naam is Thom van Hout (1992) en sinds 2014 afgestudeerd SPH'er aan de Hogeschool Utrecht en sinds 2012 werkzaam in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg. 

Ik ben een ambitieus en sportief persoon die graag deze eigenschappen wil koppelen met het begeleiden van kinderen/jongeren. 

Vanaf 2010 ben ik bij verschillende zorginstellingen werkzaam geweest en heb ik ervaring opgedaan met allerlei verschillende doelgroepen. Wat mij hierbij het meest is bijgebleven is dat kinderen/jongeren nog te vaak worden gezien als cliënt en niet als kind. Er wordt teveel gekeken naar de diagnose, voorgeschiedenis etc. terwijl het kind nog steeds een kind is. Bij Topvida wil ik de zorg combineren met plezier waarbij kinderen middels ervaringsleer ontdekken wat hun sterke punten zijn en waar zij nog aan kunnen werken.

Ontwikkeling vindt pas plaats wanneer kinderen zich veilig voelen in de omgeving. Vanuit deze gedachte wil ik de kinderen/jongeren dan ook activitetien aanbieden waarbij zij het plezier beleven maar dat deze activiteit wel gekoppeld is aan een leerdoel waardoor zo spelenderwijs ontwikkeld wordt.  

Daarnaast beschik ik over de volgende registraties:

  • SKJ Geregistreerd
  • EHBO-Diploma
  • VOG 
  • Voetbal trainersdiploma D-E-F

Bram 

Hallo, ik ben Bram van Hout (1996), vanaf 2015 ben ik werkzaam geweest bij verschillende zorginstellingen in Brabant, waaronder de Hondsberg in Oisterwijk.

Ik ben in het bezit van HBO diploma SPH, behaald aan Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

Vanaf deze zomer heb ik besloten om als zelfstandige mij te richten op begeleiding van jongeren met een beperking. 

Qua werkwijze heb ik daarbij een voorkeur om de leerdoelen van jongeren  te  koppelen aan een spel- of sportactiviteit om zodoende de sociale vaardigheden te vergroten.

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het leren via een activiteit waar jongeren plezier in hebben helpt bij het behalen van leerdoelen.

Het halen van leerdoelen en het hebben van plezier gaat dus volgens mij samen. 

Verder nog goed om te vermelden dat ik in het bezit ben van de volgende registraties: 

 

  • EHBO-diploma
  • VOG