Aanbod begeleidingsvormen

Topvida biedt vraaggerichte begeleiding aan, dat wil zeggen dat de hulpvraag van het kind leidend is voor het type begeleiding dat er geboden kan worden. Dit gaat natuurlijk in samenspraak met ouders zodat er een duidelijk plan op maat kan worden gemaakt. De begeleiding bestaat uit actieve en uitdagende activiteiten waarbij de activiteit als middel gebruikt wordt om aan het doel van het kind te werken. 

Tovpida biedt voonramelijk onderstaande begeleidingsvormen aan:

  • Individuele begeleiding (thuis/extern)
  • Groepsbegeleiding 
  • Weekendbegeleiding 
  • Begeleiding op school 

Individuele begeleiding:

Heeft uw kind een laag zelfbeeld? Heeft uw kind moeite met sociale vaardigheden of vindt uw kind het lastig om met de puberteit en ouder worden om te gaan? Dan is individuele begeleiding een passende begeleidingsvorm. Samen met het kind, ouders en de gemeente wordt er een plan en doelen gemaakt om zo de leerpunten van het kind te verbeteren. De begeleiding is op maat en wordt na ieder begeleidingsmoment nabesproken met het kind en de ouders. Dit type begeleiding kan op ieder moment vaDn de dag ingezet worden.

Topvida richt zich met name op het begeleiden van kinderen/jongeren individueel. Samen met de ouders en het kind wordt er een plan opgesteld waarbij alle partijen zich prettig voelen en waarbij de ontwikkeling voorop staat. 

Hierboven staan een aantal voorbeelden geschetst maar met individuele begeleiding kunnen we alle kanten op. Bij individule begeleiding geldt voornamelijk dat de vraag van de cliënt leidend is voor welke type individuele begeleiding passend is. 

Groepsbegeleiding

Naast individuelel begeleiding kan er ook groepsbegeleiding aangeboden worden. Deze wordt aangeboden op de zaterdag en tijdens vakantiedagen.  Tijdens de groepsbegeleiding staan voornamelijk de sociale doelen centraal. Middels uitdagende activiteiten worden er situaties gecreeerd waarbij kinderen zowel plezier beleven als ontwikkelen.

Begeleiding op school

Steeds vaker hebben kinderen het lastig in het onderwijs. Kinderen veranderen maar het onderwijs lijkt hier in sommige gevallen nog niet helemaal in mee te veranderen. Topvida biedt begeleiding op school om het kind te helpen mee te laten draaien in de klas. Ook is het mogelijk om tijdelijk buiten de klas het kind te begeleiden met zijn schoolwerk, zodat het kind meer individuele aandacht krijgt. Dit type begeleiding wordt afgestemd in combinatie met ouders, school en Topvida.  

Weekendbegeleiding

Logeeropvang heeft als grootste doel:

- het ontlasten van het kind en het gezin

Daarnaast staat zelfredzaamheid en zelfstandigheid voorop. Wat kinderen zelf kunnen, laten we zelf doen, verder stimuleren en ondersteunen we kinderen met de zelfzorg. De weekendopvang vindt plaats op een vakantiepark in Oosterhout waar kinderen ook het 'vakantiegevoel' ervaren zodat zij een leuk weekend hebben en ouders ontlast worden om zich weer te kunnen opladen.