Over Topvida

Topvida biedt begeleiding aan kinderen en (jong)volwassenen met een hulpvraag in de thuis- en/of schoolsituatie.

Het plezier van de kinderen is minstens zo belangrijk als de ontwikkeling van het kind. Kinderen worden tegenwoordig op vroege leeftijd al gediagnosticeerd met stoornissen en ziektebeelden. Hoe dit ook beschreven of benoemd wordt naar het kind, het kind zal zich altijd 'anders' voelen dan andere kinderen. Topvida wil juist die kinderen het vertrouwen en het plezier teruggeven door leuke en actieve activiteiten te ondernemen waarbij uiteindelijk plezier en ontwikkeling gepaard gaan met elkaar. 

Zelfvertrouwen is de meest belangrijke eigenschap om verder te kunnen ontwikkelen. De begeleiding is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen. Vanuit deze ontwikkeling wordt er verder gewerkt aan verschillende doelen. 

Tijdens de begeleiding wordt de activiteit ingezet als middel om aan het doel te werken. Voorbeeld hiervan is het expres winnen/verliezen van een voetbalwedstrijdje waardoor er een reactie vanuit uw kind ontstaat. Middels reflectie lopen we na de activiteit door het proces om te kijken welke reactie passend is en welke anders kan en hoe we deze reactie kunnen veranderen. 

Topvida hanteert een vraaggerichte aanpak. Het aanbod, de individuele begeleiding, kan alle kanten op. In samenspraak met ouders en het kind worden activiteiten bedacht.

Uitdagende activiteiten 

Topvida biedt uitdagende activiteiten aan waarbij het doel van de kinderen/jongeren centraal staat. Er wordt een omgeving gecreëerd waar zo optimaal mogelijk aan het doel van het kind gewerkt kan worden waarbij kinderen ook plezier opdoen tijdens de activiteiten.

Dit zijn de doelen waar Topvida zich voornamelijk op richt:

  • Sociale doelen (bv contact aangaan en onderhouden/vriendschappen maken)
  • Sociaal-emotionele doelen (bv omgaan met winst en verliest, leren inzien van eigen gedrag)
  • Zelfverzorgingsdoelen (bv afvallen, het vergroten van de zelfzorg)

Activiteiten die oa worden aangeboden:

Zwemmen, steppen, survivalen, gamen, hutten maken in het bos, voetballen, speeltuin, activiteiten in de gymzaal, pretpark, educatieve activiteiten, poolen, bowlen, Jump XL, creatieve activiteiten etc.