Over Topvida

Topvida richt zich op kinderen en (jong)volwassenen van minimaal 5 jaar oud tot +/- 30 jaar. Het gaat hierbij om kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking, psychische stoornis en/of gedragsproblemen.

Het plezier van de kinderen is minstens zo belangrijk als de ontwikkeling van het kind. Kinderen worden tegenwoordig op vroege leeftijd al geconfronteerd met stoornissen, ziektebeelden etc. Hoe dit ook beschreven of benoemd wordt naar het kind, het kind zal zich altijd 'anders' voelen dan andere kinderen. Topvida wil juist die kinderen het vertrouwen en het plezier teruggeven door leuke en actieve activiteiten te ondernemen waarbij uiteindelijk plezier en ontwikkeling gepaard gaan met elkaar. 

Zelfvertrouwen is de meest belangrijke eigenschap om verder te kunnen ontwikkelen. De begeleiding zal dan ook voornamelijk op het vergroten van het zelfvertrouwen zijn gevestigd. 

Daarnaast zal in samenspraak met de gemeente en ouders doelen worden opgesteld voor ieder kind. Topvida werkt aan de ontwikkeling van de doelen van kinderen door samen met kinderen de activiteiten te verzinnen. 

Uitdagende activiteiten 

Topvida biedt uitdagende activiteiten aan waarbij het doel van de kinderen/jongeren centraal staat. Er wordt een omgeving gecreëerd waar zo optimaal mogelijk aan het doel van het kind gewerkt kan worden waarbij kinderen ook plezier opdoen tijdens de activiteiten.

Dit zijn de doelen waar Topvida zich voornamelijk op richt:

  • Sociale doelen (bv contact aangaan en onderhouden/vriendschappen maken)
  • Sociaal-emotionele doelen (bv omgaan met winst en verliest, leren inzien van eigen gedrag)
  • Zelfverzorgingsdoelen (bv afvallen, het vergroten van de zelfzorg)

Activiteiten die worden aangeboden:

Zwemmen, steppen, survivalen, hutten maken in het bos, voetballen, speeltuin, activiteiten in de gymzaal, pretpark, educatieve activiteiten, poolen, bowlen, Jump XL, creatieve activiteiten etc.